Újabb robbantás Pakisztánban

Vágólapra másolva!
Legkevesebb 20 (más adatok szerint 35) ember veszítette életét, és sokan megsebesültek az Iszlámábáddal szomszédos Ravalpindiben, amikor ismeretlen, valószínűleg öngyilkos tettesek robbantásos merényletet követtek el a pakisztáni hadsereg főhadiszállása közelében.
Vágólapra másolva!

Egy katonai szóvivő közlése szerint az egyik robbanás egy ellenőrző pontnál történt, a másik pedig egy autóbuszon, melyen az ISI pakisztáni titkosszolgálat tagjai utaztak. Utóbbiak közül 19-en haltak meg, az ellenőrző pontnál történt robbantás esetében eddig egy halálos áldozatról és három életveszélyes sérültről lehet tudni.

Ravalpindiben székel a pakisztáni hadsereg vezérkara, és mellette található Pervez Musarraf elnök hivatali székhelye is. Az államfő három héttel ezelőtt rendkívüli állapotot rendelt el Pakisztánban az ellenzéki megmozdulások miatt.

Ez volt a harmadik súlyos merénylet az elmúlt néhány hónapban a pakisztáni biztonsági erők ellen. Szeptemberben Ravalpindiben 30 ember halt meg egy kettős merényletben. Nem sokkal később egy elitalakulat 16 tagja veszítette életét, amikor merényletet hajtottak végre az Iszlámábádtól északnyugatra fekvő táboruk ellen. A merényletek mögött az afgán tálibokhoz közel álló iszlám szélsőségeseket gyanítanak.