Fellebbezett a bitcai mániákus

Vágólapra másolva!
Alekszandr Picsuskin, a "bitcai mániákusként" ismert moszkvai sorozatgyilkos megfellebbezte a perében nemrég kihirdetett ítéletet, a terhére kirótt életfogytiglani szabadságvesztést - közölte pénteken Moszkvában Alekszandr Karjagin, Picsuskin ügyvédje.
Vágólapra másolva!

Mint mondta, védence túlságosan szigorúnak találta a büntetést, s fellebbezésében azt kérte a legfelső bíróságtól, hogy 25 évre szállítsák le a szabadságvesztés időtartamát.

Az ügyvéd némileg mentegetőzve hozzátette: tájékoztatta Picsuskint, hogy aligha adnak majd helyt fellebbezésének, de kénytelen teljesíteni védence kérését, így benyújtotta a papírokat.

Picsuskint eredetileg 49 gyilkossággal és három gyilkossági kísérlettel vádolták. Egy gyilkosságot kitartóan tagadott, ettől a vádponttól az ügyészség végül eltekintett. A bíró egy esetben elévülést állapított meg, így 47 gyilkosságért és három gyilkossági kísérletért ítélték szigorított munkatáborban letöltendő életfogytiglani szabadságvesztésre és pszichiátriai kényszergyógykezelésre.

A "bitcai mániákus összesen" 61 gyilkosságot ismert be, így további 11 ügyben még nyomoznak ellene. Rémtetteit a Moszkvához tartozó bitcai parkerdőben követte el.