Gyerekek is meghaltak egy afganisztáni összecsapásban

Vágólapra másolva!
Két gyerek és egy nő is meghalt Afganisztánban, amikor a szélsőségesekkel harcoló szövetséges katonák gránátot dobtak egy házra. Az ország keleti részén egy pokolgépes támadás két NATO-katonával végzett.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíciós erők tévedésből megöltek két gyereket és egy nőt vasárnap a dél-afganisztáni Hilmend tartományban, amikor a tálibok oldalán harcoló szélsőséges fegyveresekkel csaptak össze. A koalíciós erők hétfői közleménye szerint a katonák gránátot dobtak egy házra, ahol több fegyveres elsáncolta magát.

A két gyerek és a nő holttestére az épület romjai alatt bukkantak a harcosok teteme mellett. A tűzharcban és a felrobbantott épületben összesen 15 fegyveres vesztette életét. A tálibok szóvivője szerint mindössze három harcost vesztettek az összecsapásban, amelynek további 15 civil áldozata volt.

Afganisztán keleti részén két NATO-katona vesztette életét pokolgépes támadásban - közölték helyi források és az észak-atlanti szövetség. A járművük elleni támadást házilag barkácsolt robbanószerkezettel követték el a Pakisztánnal határos Paktika tartományban. A robbantásban a NATO-vezette afganisztáni biztonsági erők (ISAF) további két katonája megsebesült. A katonák állampolgárságát nem hozták nyilvánosságra.