Chiliszósz okozott vegyvédelmi pánikot Londonban

Vágólapra másolva!
Vegyvédelmi riadót fújtak Londonban, mert egy thai étteremből túl erős chiliszósz szaga terjengett. A rendőrség és a katasztrófavédők is kivonultak, a tűzoltók pedig rátörték az étteremajtót a séfre.
Vágólapra másolva!

Vegyvédelmi riadót fújtak London színházi és szórakoztatónegyedében, a Sohóban, mert egy thai étteremből különösen erős chiliszósz szaga terjengett. "Először azt gondoltuk, hogy valamilyen vegyi baleset történt, mert különös szagra panaszkodott valaki. Ezért a tűzoltósággal együtt kivonultunk a helyszínre " - mondta el egy rendőrségi szóvivő. A brit mentőszolgálat is kivezényelte a veszélyes anyagok ártalmatlanítására hivatott katasztrófavédelmi egységét.

A tűzoltók a test minden porcikáját védő vegyvédelmi felszerelésbe öltözve betörték a Thai Cottage étterem ajtaját, és felfedezték a szag forrását: a thaiföldi séf specialitását, egy különlegesen erős chiliszószt.

"Extraerős chilit készítettem, ezért szándékosan odaégettem a fűszert. Megértem, hogy aki nem ismeri ezt az ételt, mint mi Thaiföldön, annak fogalma sincs, mi lehet ez, de szerintem nem lehet összekeverni semmilyen vegyi anyag szagával" - mondta el a The Times című napilapnak nyilatkozva a szakács.