Több tucat halott egy bagdadi merényletben

Vágólapra másolva!
Több mint félszáz ember vesztette életét egy Bagdad központjában elkövetett kettős merényletben. A támadók egy használtruha-piacon robbantottak fel két autót. A merényletben több mint százan megsérültek.
Vágólapra másolva!

Legalább 52 ember meghalt és 72 megsérült hétfőn dél körül, amikor kettős robbantásos merényletet hajtottak végre Bagdad központjában - jelentette az MTI. A mentési munkálatok előrehaladtával rohamosan növekszik a megtalált halálos áldozatok száma. A BBC már 75 halottról és több mint százhatvan sérültről ír. Ez már a második véres merénylet egy héten belül.

A kettős autóbombás robbantás a Haradzs piacon történt, ahol főleg használtruhákat és dvd-ket árulnak. A terület fölött fekete füst gomolyog - írja a BBC

A merénylet idején már érkezik Bagdadba az amerikai erősítés. Eddig 3200 katona érkezett az iraki fővárosba, hogy végre megteremtsék a biztonságot a vallási erőszak által vérbe borított országban. Összesen 21 500 embert küldenek George Bush amerikai elnök új iraki stratégiájának részeként.