Fia szerint nem bin Laden szerepelt a videókon

Vágólapra másolva!
Nem Oszama bin Laden szerepelt a neki tulajdonított, szeptemberben közzétett videofelvételeken - állítja az al-Kaida vezetőjének fiára hivatkozva bin Laden volt menye. Oszama fia állítólag "biztos abban", hogy a képeken látható férfi nem az ő apja.
Vágólapra másolva!

Oszama bin Laden egyik fia szerint nem az apja látható azokon a videóüzeneteken, amelyek szeptember első felében jelent meg - írta az al-Kaida terrorhálózat vezérének brit állampolgárságú volt menyére hivatkozva a News of the World londoni tömeglap.

Az 51 éves, Cheshire grófságbeli illetőségű Jane Felix-Browne Egyiptomban ismerkedett meg bin Laden 27 éves, Omar nevű fiával, és ott is házasodtak össze egy éve. Azóta hivatalosan elváltak, mivel mindkettőjüket megfenyegették, de továbbra is találkoznak.

A néhány héttel ezelőtti videókról a nő a lapnak azt mondta: Omar "biztos abban", hogy a felvételeken nem az apja szerepel. A videókon ábrázolt szónok szakálla rövidebb és sötétebb a korábban ismertnél, arcformája kerekebb, és szeme is egyértelműen más formájú - idézte volt férjét a brit nő.

Bár Omar bin Laden nyolc éve nem látta az apját, meggyőződése, hogy még életben van, és szeretne vele találkozni - tette hozzá.