Harmincan meghaltak egy libanoni összecsapásban

Vágólapra másolva!
Huszonnyolc iszlamista harcost öltek meg a Libanon északi részén lévő palesztin menekülttáborban, amikor a Fatah al-Iszlám szélsőséges szervezet ostromlott tagjai megpróbáltak kitörni. Két katona is áldozatul esett. A táborban civilek már nem voltak, őket korábban evakuálták.
Vágólapra másolva!

Kitörést kíséreltek meg a Fatah al-Iszlám szélsőséges palesztin szervezet ostromlott harcosai a Libanon északi részén lévő Nahr el-Báred palesztin menekülttáborból - közölte vasárnap reggel a libanoni hadsereg szóvivője.

A szóvivő szerint egyiküknek sem sikerült elmenekülnie, többségüket foglyul ejtették, sokan közülük megsebesültek. A libanoni katonák kedden szállták meg az iszlamista szervezet két legfőbb vezetőjének házát a táborban, ahol több mint három hónapja dúlnak harcok. Ezalatt több mint 200-an vesztették életüket.

A kitörési kísérletre azután került sor, hogy a libanoni katonák a Fatah al-Iszlám mintegy 60 harcosának utolsó állásaihoz közeledtek. Közben a szervezet másik csoportja kívülről támadta meg vasárnap hajnalban az ostromgyűrűt. Az összecsapásokban 28 iszlamista harcost öltek meg, 15-öt foglyul ejtettek, de két katona is elesett.

A tábor 31 ezer civil lakosa a harcok kitörése után fokozatosan elhagyta Nahr el-Báredet. Utoljára az iszlamista harcosok asszonyait és gyermekeit evakuálták augusztus 24-én.