Gyanúsított az eltűnt brit kislány apja is

Vágólapra másolva!
Az anya után gyanúsítottá vált annak a brit kislánynak az apja is, aki négy hónapja tűnt el egy portugál üdülőtelepről. A szülők a gyerek megtalálására nemzetközi keresőkampányt indítottak és most is kitartanak amellett, hogy nincs közük a gyerek eltűnéséhez.
Vágólapra másolva!

Gyanúsítottá váltak a négy hónappal eltűnt brit Madeleine McCann szülei, akik korábban nemzetközi keresést indítottak gyerekük megtalálására. A kislány fotóival tele volt az európai sajtó, a keresőkampányhoz ismert személyiségek - például David Beckham - csatlakoztak.

Az apa, Gerry McCann gyanúsítottá válását péntek éjjel jelentette be a házaspár portugál ügyvédje, miután a skót orvost több mint hétórás kihallgatásnak vetették alá portugál nyomozók.

A szülők meggyanúsításuk után is kitartanak amellett, hogy nincs közük a gyerek eltűnéséhez és Portugáliában maradnak, hogy igazukat bizonyítsák - írja a BBC.

A házaspár egyik barátja, Jon Corner a BBC-nek nyilatkozva azt mondta, hogy a portugál nyomozók egyszerű és gyors megoldást szeretnének a kislány ügyében, ezért gyanúsították meg a szülőket.

Nem hivatalos értesülések szerint a szakértők "vérfoltokra emlékeztető" nyomokat is találtak abban a szobában, ahonnan Madeleine eltűnt, illetve a házaspár bérelt autójában, igaz, ez utóbbiról a gyanúsítottak azt mondják, 25 nappal gyermekük eltűnése után vették bérbe.

Az ügyben van egy - szintén szabadlábon lévő - harmadik gyanúsított is, egy Praia da Luzban élő brit állampolgár, akinek a házát már kétszer átkutatta a portugál rendőrség.