Állítólag Putyin rendelte el a kémgyilkosságot

Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen rendelte el Alekszandr Litvinyenko megölését - állítja egy volt magas rangú volt KGB-tiszt. A Londonban élő Oleg Gorgyijevszkij szerint a brit rendőrség már tudja, melyik orosz állami atomlétesítményből származik a gyilkossághoz használt sugárzó méreg.
Vágólapra másolva!

Az orosz elnök személyes rendelete alapján ölte meg Alekszandr Litvinyenkót, az orosz állambiztonsági szolgálat Londonba dezertált tisztjét egy volt KGB-ügynökökből álló csoport - állítja Oleg Gorgyijevszkij, az egyik legmagasabb rangú egykori KGB-tiszt, aki valaha is nyugati országba szökött. Gorgyijevszkij erről a keddi The Independentben írt cikket.

A szovjet titkosszolgálat volt ezredese és egykori londoni rezidense szerint Litvinyenko gyilkosai már fél évvel a gyilkosság előtt kitelepültek Londonba. Az orosz exkém szerint Vlagyimir Putyin két rendeletet írt alá: az egyiket Litvinyenko meggyilkolásáról, a másikat az ehhez használt polónium-210-es izotóp beszerzéséről. Gorgyijevszkij állítja, a brit rendőrség azt is tudja, melyik orosz állami atomlétesítmény adta a sugárzó anyagot.