Izraeli kommandósok megöltek egy palesztint Ciszjordániában

Vágólapra másolva!
Egy izraeli kommandó rámalláhi akciója során hétfőn lelőtte az al-Aksza Mártírjainak Brigádja egyik tagját - közölték kórházi források.
Vágólapra másolva!

Biztonsági források szerint a Fatah palesztin mozgalomhoz közel álló fegyveres szervezet három másik tagja megsebesült, egy ötödiket őrizetbe vettek az izraeli katonák a ciszjordániai városban végrehajtott rajtaütésben. Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy "folyamatban van egy művelet Rámalláhban", és hogy egy palesztin fegyverest "találat ért".

A Gázai övezet déli részén, Hán Júniszban az izraeli hadsereg légi csapást mért a másik vezető palesztin politikai erőhöz, a Hamászhoz kötődő biztonsági szolgálat, a Végrehajtó Erő egyik létesítményére. Az első híradásokból nem tudni, hogy vannak-e áldozatai a rakétatámadásnak.

Az izraeli hadsereg tájékoztatása szerint egy Hamász-kiképzőtelep ellen hajtott végre támadást.

A Végrehajtó Erő az utóbbi napokban kiürítette gázai övezeti helyiségeit és létesítményeit, miután az izraeli hadsereg a Hamász-célpontok elleni támadások fokozását helyezte kilátásba.

Az izraeli területek elleni rakétatámadások felújítására válaszul május 16-án indított izraeli támadásokban 48 palesztin - 13 civil és 35 fegyveres - halt meg. Az izraeli légitámadások fő célpontjai a Hamász és az Iszlám Dzsihád fegyveresei. Az Izraelre kilőtt palesztin rakétáknak két halálos áldozata és több sérültje volt.