Palesztin rakéta csapódott be Szderótban

Vágólapra másolva!
Rakétát lőttek ki pénteken a dél-izraeli Szderótra a szomszédos Gázai övezetből, majd alig egy órával később az izraeli légierő három halálos áldozattal járó légicsapást hajtott végre Gáza városában.
Vágólapra másolva!

A palesztin területről kilőtt rakéta egy ház udvarán csapódott be és megsebesített három embert - közölte az izraeli rendőrség.

Az izraeli légitámadás egy Gáza déli részén közlekedő teherautót ért, amelyben a Hamász iszlamista szervezet tagjai utaztak. Palesztin biztonsági és kórházi források szerint hárman meghaltak, többen megsérültek a támadásban.

Korábban pénteken öt rakéta csapódott be Izraelben, az izraeli légierő pedig több légicsapást intézett Hamász-célpontok ellen.

Eközben az Egyesült Államok felszólította mindkét felet, hogy kerüljék el civilek életének kioltását. "A legfontosabb, hogy a civileknek, akiknek semmi közük a konfliktushoz, ne essen bántódásuk" - mondta Gordon Johndroe fehér házi szóvivő. Ugyanakkor kijelentette: a Hamásznak véget kell vetnie rakétatámadásainak. Hozzátette: "Amennyiben a Hamász folytatja a rakéták kilövését Izraelre, számítunk arra, hogy az izraeli hadsereg megpróbálja megállítani a lakosság életét veszélyeztető rakétatámadásokat".