Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

28 halott a szibériai bányarobbanásban

Vágólapra másolva!
Harmincnyolcan vesztették életüket és heten megsérültek a szibériai Novokuznyeck melletti szénbányában csütörtökön történt sújtólégrobbanásban. Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint a mentőalakulatok megtalálták valamennyi áldozat holttestét, a tetemeket hamarosan felszínre hozzák. A robbanás pillanatában több mint kétszáz bányász volt a mélyben.
Vágólapra másolva!

Összesen 38 halottja van annak a metánrobbanásnak, amely csütörtökön reggel történt egy szibériai szénbányában. A 217 személy közül, aki a tárnákban és a vágatokban dolgozott a robbanás idején, 178 bányászt élve hoztak felszínre a bányamentők, heten megsérültek.

A robbanás a nyugat-szibériai Kemerovói terület novokuznyecki Jubilejnaja szénbányájában történt, közel az Uljanovszkaja bányához, ahol 110 bányász vesztette életét ugyancsak metánrobbanás miatt márciusban. Mindkét bányát a Juzskuzbasszugol vállalat üzemelteti.

A robbanás idején 194 bányász és a bánya műszaki felügyeleti részlegének 23 szakembere tartózkodott a bányában. A vizsgálatok első eredményei szerint az okozta a robbanást, hogy valaki illetéktelenül, engedély nélkül beavatkozott a bánya elektronikus biztonsági rendszerének működésébe, aminek következtében a műszerek kisebb metánkoncentrációt mutattak a ténylegesnél. A terület kormányzója a tulajdonos vállalatot tette felelőssé a történtekért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről