Megtalálták a lezuhant kenyai gép roncsait

Vágólapra másolva!
Egy mangrove-mocsárban leltek rá hétfőn arra kenyai utasszállítóra, amelyik szombat hajnalban zuhant le Kamerunban. A gépen 114 ember utazott, a balesetet feltehetően senki sem élte túl. A felszállás után pár perccel lezuhant gép szerencsétlenségének okait még vizsgálják.
Vágólapra másolva!

Megtalálták a mentőegységek annak a kenyai utasszállítónak a roncsait, amelyik szombaton tűnt el a radarképernyőkről Kamerunban. A Boeing 737-800 114 emberrel a fedélzetén szállt fel a kameruni Douala repülőteréről heves esőben. A kenyai Nairobi felé tartott.

A gép roncsaira a Douala-környéki mangrove-mocsarakban találtak rá, a várostól körülbelül 20 kilométerre. Túlélőkről nem érkezett hír. A gép roncsait sokáig azért nem lelték, mert a fák lombja eltakarta. A roncsok nagyon nehezen megközelíthető helyen fekszenek - közölték a kameruni hatóságok.

A KQ 507-es járat helyi idő szerint szombat nulla óra öt perckor indult, de kicsivel a felszállás után automatikus vészjelet adott le. A gépet előbb az útvonalába eső esőerdőben keresték, majd később a közeli mocsárban. A roncsokhoz helyi halászok vezették a mentőalakulatokat.

A baleset okai egyelőre nem tisztázottak. A gép alig hat hónapja hagyta el a szerelőcsarnokot.