A legutolsó felmérések szerint is Sarkozy vezet

Vágólapra másolva!
Nicolas Sarkozy, a jobboldal jelöltje 10 százalékponttal vezet a szocialista Segolene Royal előtt a franciaországi elnökválasztások vasárnapi második fordulója előtti kampánycsend - péntek éjfél - előtt közzétett utolsó felmérések szerint.
Vágólapra másolva!

A BVA intézet által elvégzett közvélemény-kutatás eredménye szerint a konzervatív Népi Mozgalom Uniója (UMP) jelöltjét a megkérdezettek 55 százaléka, a Szocialista Pártét pedig 45 százaléka támogatja.

A választások április 22-i első fordulója óta a közvélemény-kutatások szerint végig konzervatív jelölt volt az esélyes, de pénteken mérték a legnagyobb különbséget a két jelölt támogatottsága között. A BVA szerint az előző felméréshez képest Sarkozy támogatottsága 3 százalékponttal nőtt, a szocialista jelölté pedig 3 százalékponttal csökkent.

Az Ipsos/Dell közvélemény-kutatása szerint - amelynek eredménye megegyezik a BVA felmérésével - Sarkozy támogatottsága 1 százalékponttal nőtt, Royalé pedig ugyanannyival csökkent.

Segolene Royal kampányzáró nagygyűlését a nyugat-franciaországi Brestben tartotta 15 ezer szimpatizánsa előtt, ahol azt ígérte, hogy "gondoskodó elnök", "mindenkire odafigyelő nő" lesz. Arra kérte a franciákat, legyek merészek egy nőt a köztársasági elnöki tisztségbe juttatni.

"Azt mondom, amit Michelle Bachelet (elnök) Chilében: eljött a nők ideje (...). Tudom, hogy a férfiak egyetértenek velem" - mondta az elnökjelölt.