Titkolt melegkapcsolat miatt bukik a Napkirály

Vágólapra másolva!
Megpróbálta eltitkolni egy másik férfival folytatott kapcsolatát a British Petrol befolyásos elnöke, az egyik legtekintélyesebb brit üzletember. A trükközésbe kedden belebukott a Napkirályként is emlegetett Lord John Browne, és könnyen elképzelhető, hogy börtönbüntetésre ítélik hamis tanúzás miatt.
Vágólapra másolva!

A feltételezések szerint hazugsággal próbálta leplezni egy másik férfival fenntartott homoszexuális kapcsolatát Lord John Browne, a British Petrol vezérigazgatója, Nagy-Britannia egyik legtekintélyesebb üzletembere - írja az Independent. A titkolt kapcsolat körüli botrány miatt Browne kedden távozott a BP éléről.

Browne az után mondott le, hogy elbukta azt a pert, amivel szerette volna megakadályozni, hogy megjelenjen egy olyan interjú a Mail on Sundayben, amelyet volt kanadai szeretőjével készített a lap.

Browne helyzetét súlyosbítja, hogy a bíróságon többször ködösített a szeretőjével való megismerkedésének körülményeiről, ami miatt várhatóan hamis tanúzásért felelősségre vonják. Ráadásul Nagy-Britanniában az elmúlt években több olyan példa is akadt, amikor tekintélyes közszereplőket ítéltek börtönbüntetésre a bíróság félrevezetéséért.

A Napkirály néven is emlegetett Browne állítólag Tony Blair brit miniszterelnök kedvenc üzletembere volt. A nevéhez fűződik a BP felfuttatása, a cég Browne irányításának 12 éve alatt megnégyszerezte piaci értékét.