Kiközösítették a magyargyalázó politikust Szlovákiában

Vágólapra másolva!
A szlovákiai Kereszténydemokrata Párt (KDH) parlamenti frakciója három hónapra minden kapcsolatot megszakított a frakció egy tagjával, Peter Gaburával. A politikus a homoszexuálisokra és a Magyar Koalíció Pártjára (MKP) tett sértő kijelentéseket.
Vágólapra másolva!

Az egy időre kiközösített Peter Gabura egyik botrányos nyilatkoztában óva intett a szlovák és az ázsiai vér keveredésétől, az ázsiaiak szlovákiai letelepedésétől is. A héten adott ultimátum értelmében a politikust kizárják a pártból, ha nem változtat magatartásán.

Nyilatkozatai mellett azzal is magára vonta pártja haragját a politikus, hogy tanácsadójának szerződtette Peter Tóth újságírót, a szlovák kémelhárítás volt vezetőjét. Tóth 2004-ben korrupciós vádak terjesztésével próbálta meg eltávolítani hivatalából az akkor belügyminiszteri tisztségben lévő jelenlegi KDH-alelnököt, Vladimír Palkót.

Pénzügyi igazgatóként Gabura biztosította az 1990-es években a Kereszténydemokrata Párt működéséhez szükséges anyagi hátteret, egy ideje azonban már a frakcióüléseken sem vehet részt.

Vladimír Palko a KDH júniusi kongresszusán megpályázza a pártelnöki tisztséget.