Guantánamón a 2002-es kenyai kettős merénylet gyanúsítottja

Vágólapra másolva!
Amerikai őrizetben van, s a hét végén a Kuba szigeti guantánamói börtöntáborba szállították a 2002-ben Kenyában egy mombasai szálloda ellen végrehajtott, és egy izraeli utasszállító repülőgép ellen megkísérelt két merénylet egyik gyanúsítottját - közölte hétfőn Washingtonban az amerikai védelmi minisztérium szóvivője.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint a férfi, bizonyos Abdul Málik, részt vett a 2002 novemberében az izraeli tulajdonú mombasai Paradise Hotelnél elkövetett, 13 halálos áldozatot követelő robbantásos merényletben és abban az ugyancsak a Kenya déli csücskében fekvő tengerparti városban a szállodarobbantással egyidejűleg elkövetett merényletkísérletben, amelyben egy izraeli utasszállító repülőgépet kíséreltek meg lelőni vállról indítható rakétával felszállás közben.

A védelmi tárca szóvivője szerint Abdul Málik, akinek sem a nemzetiségét, sem elfogásának körülményeit nem közölték, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat embere, s "veszélyes terrorista".

A Pentagon egy magas rangú illetékese neve elhallgatása mellett annyit elárult, hogy a férfit Kenya adta át az amerikai hatóságoknak az elmúlt hetekben, s a hét végén szállították a Guantánamói-öbölbe.