Karóval szúrták át Milosevic sírját

Vágólapra másolva!
Egy férfi hosszú fakaróval döfte át Slobodan Milosevic volt szerb diktátor sírját. A balkáni hiedelem szerint így soha többé nem térhet vissza a gonosz lélek.
Vágólapra másolva!

Karóval szúrta át Szlobodan Milosevic volt szerb diktátor koporsóját Miroslav Milosevic, aki csak névrokona az elhunyt diktátornak. A férfi azt mondta, azért szúrta át a temetőben a holttestet, hogy bosszantsa Milosevic rajongóit, akik a szerb vezér halálának egyéves évfordulójára készülnek. A balkáni hiedelem szerint így soha többé nem térhet vissza a gonosz lélek.

A sír alig sérült meg, amikor beleszúrta a Milosevic holttestének szívét célzó egyméteres karót. A tettes ezután önként feladta magát a rendőrségen.

Milosevic menye, Milica Gajic az eset kapcsán közölte, hogy beperli a tetteseket sírgyalázásért, a rendőrséget pedig azzal vádolja, hogy nem őrizte megfelelően apósa sírját. A rendőrség nyomozást indított az ügyben, egyebet azonban eddig nem közöltek. Milosevic korábbi pártja elítélte és "vandalizmusnak" nevezte a történteket.

[origo]/MTI