Lefölözik az agyat a brit egyházi iskolák

Vágólapra másolva!
Agyelszívással vádolja a brit egyházi iskolákat az Independent. A brit lap szerint az egyházi oktatási intézményekben nem érvényesült a területi elv, viszont a rossztanulókat kirekesztik.
Vágólapra másolva!

Lefölözik a kiemelkedő képességű gyerekeket a brit egyházi iskolák - írja az Independent egy kutatásra hivatkozva. A brit lap szerint az egyházi iskolákban tanulók között tízszer kevesebb az intézmény környékén lakó gyerek, mint az állmi iskolákban.

Az egyházi iskolák felvételijében sokszor hangsúlyos szerepet kap a kilincselés, azaz a szülők a felvételi eljárást megkerülve is be tudják nyomni gyerekeiket egy ilyen intézménybe, ha az iskola tanárai szerint elég kiemelkedőek tanulmányi eredményeit. A területi elv kijátszása azért lehetséges, mert az egyházi iskolák jelentős része saját felvételi eljárást folytat.

A módszer kirekesztő, ráadásul ahhoz vezet, hogy az állami iskolákban rosszabbak lesznek a vizsgaeredmények, mert az egyházi intézmények elszívják a jobb képességű gyerekeket a többi iskola elől - írja az Independent.