Bomba robbant egy pakisztáni bíróságon

Vágólapra másolva!
Öngyilkos merénylő robbantott szombaton Délnyugat-Pakisztán egyik bírósági tárgyalótermében. A bomba tizenöt ember halálát okozta, több mint harmincan megsebesültek - közölte a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Öngyilkos merénylő megölt 15 embert szombaton a délnyugat-pakisztáni Kvetta város egyik bírósági tárgyalótermében, köztük egy bírót, és további 35 személyt megsebesített - közölte a rendőrség.

Ez már a hatodik terrormerénylet volt februárban az országban. A történtek megerősítik azt a félelmet, hogy a tálibokkal szimpatizáló és a pakisztáni kormány megdöntését akaró muzulmán szélsőségesek intenzívebbé tették támadásaikat.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a merényletben meghalt bizonyos Abdul Vahid polgári bíró és 5 ügyvéd, illetve vádlottak hozzátartozói.

A legfőbb kvettai civil kórház egyik orvosa elmondta, hogy tíz sebesült állapota "nagyon súlyos". Tárik Hosza, a tartományi rendőrség egyik tisztségviselője arról számolt be, hogy az öngyilkos merénylő belépett a terembe, nekitámaszkodott a falnak, majd felrobbantotta a nála lévő pokolgépet.