Új áldozatok az 56 éve tartó vendettában

Vágólapra másolva!
Kettős gyilkosság írja tovább egy 56 éve tartó szardíniai gyilkosságsorozat történetét. A családok közti vérbosszú, a faida egy pásztor megölésével kezdődött 1951-ben, a mostani gyilkossággal pedig 110-re emelkedett az áldozatok száma.
Vágólapra másolva!

A hétvégén kegyetlenül agyonlőttek ismeretlen tettesek egy testvérpárt Szardínián. Az Olaszországhoz tartozó szigeten elkövetett gyilkosság a rendőrség szerint egy 56 éve húzódó vérbosszúsorozat legújabb felvonása - írja a Guardian.

A szardíniai családok közti véres viszály legújabb felvonása 56 éve mérgesedett, azóta 110 ember vesztette életét az olasz rendőrség szerint vérbosszú miatt. A családok közti gyilkosságok, a faida ráadásul mindenkit beszippant.

"Megölik az apádat, rálőnek az anyádra, és csak azért, mert egy bizonyos nevet viselsz vagy egy bizonyos család tagja vagy, téged is megaláznak, veled is rosszat tesznek. Úgyhogy akár tetszik, akár nem, benne vagy a spirálban" - mondta a vérbosszú miatt 158 év börtönre ítélt, papnak készülő Peppino Pes a faida természetéről.

A mostani gyilkosságokkal végződő faida a Guardian szerint 1951-ben robbant ki, amikor a Chessa család egyik őse befogadott egy embert, aki emberrablók elől menekült. Az emberrablás évtizedeken át a helyi pásztorok egyik jelentős bevételi forrása volt. Chessát meg is gyilkolta három pásztor, amiért menedéket nyújtott prédájuknak.