Sáros víz tört be a jakartai házakba

Vágólapra másolva!
Legkevesebb húsz ember halálát okozta és 190 ezer embert tett hajléktalanná a Jakartát sújtó áradás. A napok óta tartó esőzés miatt a folyók kiléptek a medrükből, a sáros víz pedig elárasztotta a házakat.
Vágólapra másolva!

Az indonéz fővárosban három napja szakadatlanul esik az eső, és a felhőszakadás okozta áradások több ezer házat, kormányépületeket és üzleteket öntöttek el. Jakarta egyes körzeteiben nyakig ér a sáros víz. A hatóságok az elektromos áram és vízszolgáltatások kikapcsolására kényszerültek.

Az áradásnak legkevesebb 20 halálos áldozata van. 190 ezer ember pedig hajléktalanná vált - írja a BBC Online. A hajléktalanokat ideiglenesen magasabban fekvő iskolákban, hivatali épületekben és mecsetekben helyezték el. A kormány gumitutajokon orvosokat küldött a legnagyobb mértékben sújtott városrészekbe, attól tartva, hogy járvány törhet ki a külvárosok nyomorúságos körülményei között.

A helyzetben egyelőre nem várható javulás, mivel az indonéz meteorológiai szolgálat a következő két hétre további esőzéseket jósolt.

Az esős évszak minden évben áradásokat okoz Indonéziában, így Jakartában is, de a jelenlegi árvíz a legsúlyosabb 2002 óta, amikor a víz még az elnöki palotát is elöntötte.

[origo]/MTI