Komoly lavinaveszély a Tátrában

Vágólapra másolva!
Négyes fokozatú lavinaveszélyre figyelmeztető intézkedéseket rendeltek el a Magas-Tátrában. Ennek ellenére a védett helyeken található síközpontokban kitűnőek a sportolási lehetőségek.
Vágólapra másolva!

A hegylánc déli-délkeleti lejtőin az elmúlt héten felgyülemlett nagy mennyiségű hó rétegei az enyhe időjárás következtében meglazultak, ezért várható, hogy a közeli órákban, napokban kisebb-nagyobb erősségű hózuhatagok zúdulnak az alacsonyabban fekvő területekre - közölte vasárnap a hegyi mentőszolgálat előrejelző ügyelete és figyelmeztette a turistákat, hogy kerüljék a veszélyeztetett területeket.

Az elmúlt 24 órában a Magas- és az Alacsony-Tátrában helyenként 40 centiméternyi új hó hullott, a hóréteg teljes vastagsága a legtöbb helyen 130 centiméter. Ennek ellenére a védett helyeken található síközpontokban a hét végén teljes az üzem: száznál több síközpont fogad látogatókat és üzemelteti a felvonókat, így a sportolási lehetőségek - kivált az Alacsony-Tátrában - eszményiek. Harminc helyen éjszaka is lehet síelni.