Százezer ember otthonát mosta el a víz Indonéziában

Vágólapra másolva!
Százezer ember vált hajléktalanná az indinázia fővárosát, Dzsakartát sújtó áradásban. A katasztrófában öten meghaltak. Az esős évszakban minden évben vannak áradások, de a mostani árvíz igen súlyos az indonéz fővárosban.
Vágólapra másolva!

Öten meghaltak, több mint 106 ezren váltak hajléktalanná a Jakartát sújtó áradásokban - közölték szombaton helyi illetékesek. Az indonéz fővárosban két napja szakadatlanul esik az eső, és a felhőszakadás okozta áradások több ezer házat, valamint kormányépületeket és üzleteket öntöttek el. Jakarta egyes körzeteiben nyakig ér a víz. A hatóságok az elektromos áram és vízszolgáltatások kikapcsolására kényszerültek.

A hajléktalanokat ideiglenesen magasabban fekvő iskolákban, hivatali épületekben és mecsetekben helyezték el. A helyzetben egyelőre nem várható javulás, mivel az indonéz meteorológiai szolgálat a következő két hétre további esőzéseket jósolt. Az esős évszak minden évben áradásokat okoz Indonéziában, így Jakartában is, de a jelenlegi árvíz a legsúlyosabb 2002 óta, amikor a víz még az elnöki palotát is elöntötte.