Beragasztották a síró orosz árvák száját

Vágólapra másolva!
Embertelen bánásmódra derült fény egy oroszországi kórházban, ahol ragasztószalaggal tapasztották be a túl hangosan síró csecsemők száját. Az egyik jekatyerinburgi kórház nővéreit ugyanis zavarta a hang. Az ügyet egy gyerekeit a kórházban kezeltető nő robbantotta ki, aki videofelvételeket is készített a leragasztott szájjal, tehetetlenül fekvő árvákról.
Vágólapra másolva!

Nyomozás indult egy orosz kórház ellen, miután embertelen bánásmódra derült fény. Az egyik jekatyerinburgi kórház nővérei ugyanis egy szemtanú beszámolója szerint ragasztószalaggal tapasztották be a síró csecsemők száját, hogy ne zavarja őket a hang. Az esetről a kórház egyik betege adott hírt, aki fojtott gyerekhangokra lett figyelmes. "Hallottam, ahogy egy csecsemő motyorog a szomszéd teremben. Amikor benéztem, láttam, hogy a szája ragasztószalaggal le van ragasztva. Nem tudott sírni, vagy bármit csinálni, csak motyorgott" - mondta szemtanú, aki maga is gyermekeivel volt a kórházban.

A nő ekkor mobiltelefonjával készített filmfelvételeket a rácsos ágyakban fekvő gyerekekről. A ragasztószalaggal betapasztott szájú gyereken kívül más kicsiknek cumi volt a szájába leukoplasztozva. Mindannyian árvák. Amikor szólt a nővérnek a dologról, az azzal hesegette el, hogy a gyerekek túl hangosan sírnak, ami zavarja őket a munkájukban.

A sajtóban széles körben taglalt ügy megrázta az orosz közvéleményt, pedig már hozzá vannak szokva a kórházi botrányokhoz. Az ügyben nyomozás indult, és kiderült, hogy a ragasztószalagot nem először használták. "A gyerekek száját egyéves korukig rendszeresen betapasztották, hogy csendben maradjanak" - közölte az ügyben eljáró ügyészség. Állítólag azért követték ezt a gyakorlatot, mert a kisszámú személyzetnek nem volt ideje foglalkozni a kicsikkel - írja a BBC.