Robbantottak egy izraeli nyaralóhelyen

Vágólapra másolva!
Pékséget robbantott fel egy öngyilkos merénylő az izraeli Eilatban, három ember meghalt. Izraelben közel egy éve nem volt öngyilkos merénylet. Az eilati rendőrség további támadásoktól tart.
Vágólapra másolva!

Három ember meghalt, amikor felrobbantot egy pékséget egy öngyilkos merénylő a dél-izraeli Eilatban. Szemtanúk szerint a robbanás helyszínét leszakadt emberi testrészek borítják. Izraelben tavaly április óta nem követtek el hasonló öngyilkos merényletet - írja a BBC. A Vörös-tenger partján fekvő Eilat izraeliek és külföldiek körében is kedvelt nyaralóhely, eddig javarészt elkerülték a merényletek.

A helyi rendőrparancsnok attól tart, hogy a merénylő nem volt egyedül, és további öngyilkos támadásokra lehet számítani a városban.

A merényletet három palesztin csoport vállalta magára: az Iszlám Dzsihád, az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai és egy eddig ismeretlen társaság, amely az Igazhívők Hadserege névre hallgat. Mint közölték, hét hónapja szervezták a robbantást, és további támadásokkal fenyegettek.

Izraelben a hétfői előtt utoljára tavaly áprilisban robbantott öngyilkos merénylő. Akkor tíz embern vesztette életét egy Tel Aviv-i robbantásban.