Lelőtték egy biztonsági cég helikopterét Bagdadban

Vágólapra másolva!
Lelőtték egy magántulajdonban lévő amerikai biztonsági cég helikopterét kedden Bagdadban - közölte egy iraki védelmi minisztériumi illetékes. Előzőleg az amerikai hadsereg azt közölte, hogy vizsgálatot indított kedden egy Bagdad központjában lezuhant helikopter ügyében.
Vágólapra másolva!

"Nem kaptunk jelentést arról, hogy lezuhant volna a koalíciós erők egyik gépe. Vizsgáljuk az ügyet, minden jel szerint civil légi járműről van szó" - állt a hadsereg korábbi közleményben. Az iraki védelmi illetékes, aki nem járult hozzá nevének közléséhez, elmondta, hogy PKC típusú géppuskával lőtték le a helikoptert a főként szunniták lakta Fadhíl negyed felett.

A legtöbb légi járművet Irakban a koalíciós erők működtetik, de van több biztonsági magáncég is, amelynek helikopterei a Bagdadban közlekedő, kiemelt fontosságú konvojok felett repülnek.

Szombaton az amerikai hadsereg Black Hawk helikoptere zuhant le Bagdadtól északra, a fedélzeten utazó tizenkét amerikai katona életét vesztette. A Pentagon illetékesei szerint a helikoptert föld-levegő rakétával lőtték le.