Chávez szerint Castro az életéért harcol

Vágólapra másolva!
Bár egy orvos szerint Fidel Castro "lassan, de fokozatosan" gyógyul, Hugo Chávez, venezuelai elnök szerint a kubai vezér az életéért küzd.
Vágólapra másolva!

Hugo Chávez, venezuelai elnök azt állítja, hogy a nyolcvanéves Fidel Castro kubai elnök az életéért küzd. Chávez jó barátja Casrtrónak, és a venezuelai elnök állítása szerint pár napja fél órát beszéltek telefonon.

Chávez párhuzamot vont a kubai elnök ötvenes években folytatott gerillaharcával, mondván: "Castro ismét a Sierra Maestrában van és ott életéért harcol". (A Sierra Maestrában bujdosott a forradalom előtt Castro, és társaival együtt ott építette fel gerillamozgalmát - emlékeztetett a BBC News.)

A kubai vezető nem vett részt nyilvános eseményen, mióta júliusban műtétet hajtottak végre rajta, de néhány fotó és videó megjelent róla. A politikai hatalmat átadta testvérének

Castrónál egy hasüregi műtét után komplikációk léptek fel, de visszatérhet a normális élethez, ha sikerül teljesen felépülnie - jelentette ki José Luis García Sabrido, a madridi Gregorio Maranon kórház sebészetének vezetője.

Olyan információt kaptam nemrég, hogy a felépülése lassú, de fokozatos - mondta az orvos, aki decemberben személyesen vizsgálta meg Fidel Castrót, és a kubai vezető orvosi konzultánsi csapatához tartozik. García Sabrido szerint amúgy nagyon borúsak a kilátásai bármelyik betegnek, aki Castróéhoz hasonló életkorban komplikációkat szenved el műtét után.

[origo]/MTI