Ujgur szeparatistákra csaptak le a kínai rendőrök

Vágólapra másolva!
Feltételezett terrorista kiképzőtáboron ütöttek rajta a kínai hatóságok a Hszincsiang-Ujgur autonóm területen. A pénteki akcióban 19 ember halt meg, köztük egy rendőr, és elfogtak további 17 személyt, akiket terrorizmussal gyanúsítanak.
Vágólapra másolva!

Tizennyolc terroristagyanús személyt ölt meg a kínai rendőrség a Kína északnyugati részén fekvő Hszincsiang-Ujgur autonóm területen (Xinjiang-Uygur-Zichiqu). A rendőrök egy feltételezett terroristatábor - a Kelet-turkesztáni Iszlám Mozgalom kiképzőtábora - ellen intéztek támadást múlt pénteken. Az akcióban egy rendőr meghalt, egy társuk megsebesült, 17 gyanúsítottat elfogtak. A tábor megsemmisítése közben a hatóságok 22 gránátot és további 1500 gránát előállításához elegendő alapanyagot találtak. A rendőrség számos további feltételezett terroristát is keres.

Kína könyörtelen hadjáratot folytat a Pakisztánnal, Afganisztánnal és három volt szovjet-közép-ázsiai országgal határos régióban a muzulmán ujgur szeparatisták ellen. Pakisztán és Kína a terrorizmus felszámolása céljából a múlt hónapban közös katonai akcióba is kezdett.