Újabb hajószerencsétlenség Indonéziában

Vágólapra másolva!
Felborult egy kisebb hajó hétfőn este Borneó szigete partjainál. A balesetben 15 ember vesztette életét. Ez rövid időn belül már a második hajószerencsétlenség Indonéziában.
Vágólapra másolva!

Négy napon belül már a második hajószerencsétlenség történt Indonéziában. A balesetben tizenöt ember vesztette életét hétfőn este, amikor felborult egy kis hajó Borneó közelében. Összesen tíz embert sikerült kimenteni a habokból.

A hétvégén egy komphajó járt szerencsétlenül Jáva partjai közelében. A fedélzetén több mint 600 elsüllyedt jármű utasai közül eddig 200 személyt sikerült kimenteni, és hatvan holttestet találtak. A többieket eltűntként tartják nyilván, de már kicsi az esélye, hogy bárkit is életben találhatnak közülük, jóllehet a mentőbrigádok a viharos időjárás ellenére is folytatják a keresést.

Vasárnap egy utasszállító repülőgép járt szerencsétlenül az ázsiai országban, Sulawesi (Celebesz) szigetén, feltehetően abban a katasztrófában is közrejátszott a térségben uralkodó viharos időjárás. A légi szerencsétlenségben kilencvenen haltak meg.