Szigeten ragadtak a turisták a németországi orkán miatt

Vágólapra másolva!
Fennakadásokat okoztak az áramszolgáltatásban és a hajóközlekedésben a heves viharok Németországban hétfőn. Az orkán miatt sok háztartás maradt áram nélkül, és sok szilveszterező turista ragadt Helgoland-szigeten.
Vágólapra másolva!

Áram-kimaradásokat okoztak a heves viharok Németországban hétfőn. Az ítéletidőben több helyen megbénult a vízi közlekedés, Rajna-Pfalz államban a vihar gyökerestől csavart ki fákat, és áramvezetékeket rongált meg. Nastattenben egy 59 éves asszony súlyos csigolyatöréssel került kórházba, miután rádőlt egy cédrus. Az állam délnyugati részén sokan maradtak hosszú ideig elektromosság nélkül, és noha már mindenütt van áram, ennek egy részét még mindig hordozható aggregátokból biztosítják.

Az orkánerejű szél teljesen megbénította a Helgoland-sziget és a szárazföld közötti hajóközlekedést: közel ezer, újévi szabadságát töltő turista volt kénytelen meghosszabbítani pihenését. Helgoland polgármestere keddre ígérte az összeköttetés helyreállítását Cuxhavennel, a szérazföldi kikötővel. Az erős szél miatt szüneteltetni kellett a Boden-tavon közlekedő személyszállító hajók és autószállító kompok üzemeltetését is Friedrichshafen és a svájci Romanshorn között.