Heroinozó tini sokkolja a skótokat

2006.01.30. 11:36

Egy 11 éves lányt heroinmérgezés miatt szállítottak kórházba Glasgow-ban - írja a Guardian. A brit lap szerint az eset ráirányítja a figyelmet arra a régóta napirenden lévő problémára, miszerint a város egyes részein mindenféle nehézség nélkül lehet kábítószerekhez jutni, és már a tizenévesek egy része is kemény drogokat használ.

Egy lepukkant glasgow-i bevásárlóközpontban vett heroint egy drogkereskedőtől az a 11 éves lány, aki később az iskolában rosszul lett, ezért kórházba kellett szállítani. Mint kiderült, korábban két hónapon át aktívan heroinozott.

Tanárai először azt hitték, azért alszik el órán, mert ki van fáradva. Csak az orvosi vizsgálat után derült ki, hogy valójában heroin gőzét lélegezte be, ami mérgezéses tüneteket okozott nála. Mivel a helyi orvosok soha nem találkoztak hasonlóan fiatal pácienssel, ezért londoni specialistákat kellett felhívniuk.

Glasgow-ban korábban már többen felvetették, hogy a város szegényebb negyedeiben gyakorlatilag szabadon lehet kábítószerekhez jutni, illetve hogy a fiatalok is kipróbálják a kemény drogokat. Az első hasonló eset 1998-ban történt, akkor egy 13 éves gyerek halt meg herointúladagolásban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK