Sanghajban macskából készül a kebab

2006.01.07. 10:44

A sanghaji utcai kebabárusok gyakran a nagyon olcsó macskahússal gazdagítják a kebabot. A kóbor jószágokat semmilyen jogszabály nem védi.

Sanghajban másképp etetik

Kóbor macskákból pótolják ki az ürühúst Sanghajban az utcai kebabárusok. A felfedezés egy állatvédő szervezetnek köszönhető, amely egy év munkájával és laboratóriumi elemzésekkel mutatta ki, hogy bizony a kebabok gyakran nem birkák vagy nyulak húsából készülnek, hanem macskákéból.

Aminek oka az olcsóbb beszerzési ár. A kóbormacska-árfolyam mindössze 7-8 forint között mozog, és bőven van utánpótlás: Sanghajban több tízezerre tehető az utcai macska-létszám. A macskapecsenye egyébként ínyenc falatnak számít Kína déli részén, Sanghajban azonban nem igazán.

Az állatvédő szervezet tehetetlen, mert semmilyen jogszabály nem védi a kóbor macskákat. A kebabtól esetleg macskajajos emberek védelmével ugyanakkor nem foglalkozik.

KAPCSOLÓDÓ CIKK