Madárinfluenzában halhatott meg egy török gyerek

2006.01.01. 21:47

Meghalt annak a négy testvérnek az egyike, akiket szombaton szállítottak kórházba madárinfluenza gyanújával Délkelet-Törökországban. A 14 éves fiú állapota vasárnap fordult válságosra.

Vasárnap este meghalt egy gyerek Törökországban, akit három testvérével együtt madárinfluenza gyanújával szállítottak kórházba szombaton. A török média beszámolói szerint egy 14 éves fiú halt bele a szervezetét megtámadó betegség szövődményeibe. A testvéreivel együtt szombaton kórházba szállított fiú állapota vasárnap fordult válságosra, agyműködése leállt és lélegeztető gépekkel tartották életben.

A négy testvérnél, akik valószínűleg ugyanannak a beteg csirkének a húsából ettek, a tüdőgyulladás tünetei mutatkoztak, ezek azonban nagyon hasonlóak a madárinfluenza szimptómáihoz - közölte vasárnap a délkeleti Van tartomány kórháza, ahol a gyermekeket kezelik. Az intézmény egyik, neve elhallgatását kérő orvosa szerint nagyon korai volna kijelenteni, hogy madárinfluenzáról van szó, Ankarából várják a gyerekeken szombaton elvégzett vizsgálatok eredményét.

KAPCSOLÓDÓ CIKK