Kétszázezer dollárért szabadult ki egy ciprusi túsz Irakban

2006.01.01. 15:05

Kétszázezer dollár fejében szabadult ki egy ciprusi férfi Irakban. Garabet Jekerjiant tavaly augusztusban rabolták el Bagdadban. Váltsádgdíját családja és munkáltatója - egy amerikai erők ellátásban részt vevő cég - gyűjtötte össze.

Négy hónapi fogság után, 200 ezer dolláros váltságdíj fejében engedtek szabadon egy ciprusi férfit iraki elrablói - közölte vasárnap Nicosiában a kiszabadult túsz családja. A 41 éves Garabet Jekerjiant - aki libanoni állampolgársággal is rendelkezik - tavaly augusztusban rabolták el Bagdadban. A túszról elrablói szeptember 12-én tettek fel videofelvételt az egyik iszlám weboldalra egy iraki csoport nevében.

Testvére, Avo Jekerjian szerint a férfit szombaton délután engedték el, miután a család kifizette az emberrablóknak a kért 200 ezer dolláros váltságdíjat. Az amerikai erők élelmiszer-ellátásában részt vevő ciprusi cég, amelynek bátyja is dolgozott, segített a pénz előteremtésében - mondta, azt azonban nem árulta el, hogy mekkora összeggel. A férfi jól van, és hétfőn készül Libanonba utazni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK