Feltételezett merénylőkkel végeztek Damaszkuszban

Vágólapra másolva!
Lövöldözés volt az USA damaszkuszi követségénél. Az épület környékét lezárták. A BBC információi szerint a nagykövetség ellen tervezett támadást akadályozott meg a szíriai biztonsági szolgálat.
Vágólapra másolva!

Három - más források szerint négy - fegyveres próbált autóba rejtett pokolgépet működésbe hozni a szíriai főváros, Damaszkusz diplomatanegyedében, de a biztonsági szolgálat tagjai végeztek az állítólagos merénylőkkel - írja a BBC a szíriai tévé jelentésére hivatkozva. A város Ravda negyedét - ahol az amerikai mellett több nagykövetség és több szíriai vezető tisztviselő háza áll - lezárták a szíriai biztonságiak.

A biztonsági szolgálat jelentése szerint az állítólagos merénylők célpontja az amerikai nagykövetség volt, de a szíriai hatóságok ellenőrzésük alatt tartották az eseményeket. A BBC által idézett szemtanúk szerint a fegyveresek tűzpárbajba keveredtek a rendőrséggel, majd ketten közülük egy épületben húzták meg magukat, de a szíriai biztonságiak végeztek velük is. Az MTI szerint a merénylők mellett egy szíriai biztonsági ember is meghalt az összecsapásban.

A szíriai biztonsági erők akadályoztak már meg támadást a diplomata negyed ellen - írja a BBC. 2004-ben négy ember halt meg a szíriai rendőrség és a kanadai nagykövetség elleni merénylet tervezésével gyanúsított csoport közti tűzpárbajban.