Harcra buzdít az iraki al-Kaida új főnöke

Vágólapra másolva!
Híveit harcra buzdító felhívást adott ki az iraki al-Kaida új főnöke az al-Dzsazíra arab hírtelevízió révén, csütörtökön. A csatorna szerint ez a felvétel Abu Hamza al-Muhádzsir első nyilvános felhívása, amióta átvette a három hónapja lelőtt Abu Musza az-Zarkávi helyét az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet iraki szárnyának élén.
Vágólapra másolva!

Az al-Dzsazíra arab hírtelevízió felvételén buzdította harcra híveit Abu Hamza al-Muhádzsir, az iraki al-Kaida új vezetője, aki a három hónapja lelőtt Abu Musza az-Zarkávi helyébe lépett. A felvételen a terroristavezér azt a meggyőződését hangoztatta, hogy győzni fognak, és felszólította az összes mudzsáhedet, hogy egyesüljék a harctéren.

Amerikai illetékesek szerint al-Muhádzsir egyiptomi robbantási szakértő, akit korábban Abu Ajjúb al-Maszri néven ismertek, és aki Oszama bin Laden afganisztáni táboraiban kapott kiképzést az-Zarkávival együtt. Vezérkedése alatt csoportjának eddigi legkomolyabb haditette két amerikai katona elrablása és lemészárlása volt. A megcsonkított holttesteket június 20-án találták meg Bagdadban.

Az amerikai fegyveres erők 5 millió dollár vérdíjat tűztek ki a fejére.