Rosszabbodott Ariel Saron állapota

Vágólapra másolva!
Az elmúlt két napban rosszabbodott a kómában fekvő Ariel Saron állapota. A volt izraeli kormányfő januári súlyos szélütése óta nem nyerte vissza eszméletét.
Vágólapra másolva!

Súlyosbodott a január óta kómában fekvő Ariel Saron volt izraeli kormányfő állapota az elmúlt két napban - közölte vasárnap a tel-avivi Tel Hasomer kórház. "Az elmúlt két napban rosszabbodott Saron veseműködése, agyának vizsgálata pedig az agyszövet károsodását mutatta ki" - közölte Orli Lévi szóvivő.

A januári agyvérzése óta kómában lévő 78 éves Saront május végén szállították át a Tel-Aviv közelében fekvő Tel Hasomer rehabilitációs kórházba a jeruzsálemi Hadassza kórházból, ahol előzőleg ápolták.

A volt kormányfőn több műtétet is végrehajtottak, köztük áprilisban egy koponyaműtétet, amelynek során visszahelyezték koponyájának egy korábbi beavatkozás során eltávolított részét. Szakértők már korábban is azt nyilatkozták, hogy minden egyes kómában eltöltött nap csökkenti az esélyt arra, hogy Saron felgyógyuljon vagy valaha is visszanyerje eszméletét.