Nem jött be az új módszer a kábítószercsempészeknek

Vágólapra másolva!
Új módszerrel próbálkoznak a kábítószercsempészek a brüsszeli repülőtéren, de a jelek szerint hiába: mint szerdán nyilvánosságra került, a rendőrség az elmúlt napokban két embert tartóztatott le, akik kokainnal átitatott ruhákban próbálták becsempészni a drogot az országba.
Vágólapra másolva!

Május 13-án egy 27 éves belgát vettek őrizetbe, akinek bőröndjeiben összesen negyven, kokainnal átitatott ruhaneműt találtak. Két nappal később pedig egy 46 éves holland jutott ugyanilyen sorsra: nála "csak" 22 ilyen öltözék volt. Mindketten a karib-tengeri térségből, Santo Domingóból jöttek, s Madridon keresztül érkeztek Belgiumba.

Ezzel nagyjából egy időben két Sierra Leone-i férfi is fennakadt a hatóságok hálóján a brüsszeli repülőtéren, szintén kokaincsempészet miatt. Egyikőjük - egy Monroviából érkező fiatal - május 12-én mindössze egy könyvvel és négy pár cipővel a hátizsákjában akart átjutni a vámellenőrzésen. Amikor ezeket tüzetesebben átvizsgálták, kiderült, hogy a cipőkben és a könyv borításában összesen 3,8 kilogramm kokain van elrejtve. Május 14-én pedig egy másik Sierra Leone-i polgárnál - aki Conakryból érkezett - bőröndje titkos rekeszében 3 kilogramm kokaint találtak.