Lelőttek az egyiptomiak egy feltételezett robbantót

Vágólapra másolva!
Tűzharcban egy embert agyonlőttek, négy másikat pedig elfogtak vasárnapra virradóra az egyiptomi biztonsági erők a Sínai-félsziget középső részén. A hatóságok az e heti robbantásos merényletek elkövetőinek, szervezőinek felkutatására indítottak hajszát.
Vágólapra másolva!

Az egyiptomi biztonsági erők tájékoztatása szerint a rendfenntartókkal tűzpárbajba keveredett személyek közül kettőnek sikerült elmenekülnie. Más forrásokból is megerősítették az egy halálesetet, mindazonáltal arról számoltak be, hogy a biztonsági erők senkit sem vettek őrizetbe.

Az Akabai-öbölben fekvő Dahab üdülőhelyen hétfőn 18 ember vesztette életét egy hármas robbantásos merényletben. Az egyik detonáció egy magyar nő életét is kioltotta, férjét pedig megsebesítette. Szerdán két öngyilkos merényletet követtek el a Sínai-félsziget északi részén rendőrök és a Többnemzetiségű Erők és Megfigyelők (MFO) tagjai ellen.

Az egyiptomi biztonsági erők szombaton őrizetbe vettek két férfit, akikről feltételezik, hogy a Sínai-félsziget két különböző pontján történt e heti merényletek helyszínére fuvarozták azok elkövetőit. A rendőrség röviddel a dahabi robbantások után már őrizetbe vett legalább tíz embert, hetven helyi beduint pedig kihallgatott.