Koponyaműtétet hajtanak végre Ariel Saronon

Vágólapra másolva!
Koponyaműtétet hajtanak végre Ariel Saron izraeli kormányfőn kedden - jelentette be a jeruzsálemi Hadassza kórház, ahol a kómában fekvő politikust kezelik.
Vágólapra másolva!

Ariel Saron január 4-én szenvedett súlyos szélütést, és azóta nem nyerte vissza eszméletét. Az újabb, immár nyolcadik operációt kedd délután hajtják végre rajta: koponyájának a korábbi beavatkozások során eltávolított részét állítják helyre.

Szakértők szerint nagyon kicsi az esélye annak, hogy a 78 esztendős politikus felgyógyuljon, s minden egyes, kómában átélt nappal csökken az esély arra, hogy valaha is visszanyerje eszméletét. A kórház következetesen a "kritikus, de stabil" jelzőkkel minősíti a nagybeteg Saron állapotát.

Televíziós beszámolókban a múlt héten arról beszéltek, hogy Saron koponyájának helyreállítására azért van szükség, mert így átszállíthatják más intézménybe, ahol hosszú távon gondoskodnak kezeléséről.

A Jediót Ahronót című izraeli napilap úgy tudja, hogy a kormány tartósan munkaképtelennek nyilvánítja vasárnapi ülésén Ariel Saront. A kabinet döntése április 14-én lép életbe, és ennek értelmében Ehud Olmert ügyvezető kormányfőből előlép kormányfővé, ugyanakkor jogköre változatlan marad - írta az újság hétfőn.