A török turizmust fenyegetik a kurdok

Vágólapra másolva!
A Törökországba készülő turistákat fenyegeti egy szélsőséges kurd szervezet. A Kurdisztáni Szabadság Sólymai szerint a turizmusból származó bevételeket a kurdok elleni harcra használja fel a török állam.
Vágólapra másolva!

Turistalétesítmények elleni támadásokkal fenyegetőzött hétfőn egy törökországi kurd fegyveres csoport, amely korábban már több merénylet elkövetését magára vállalta. Közleményükben arra szólították fel a külföldieket, hogy ne utazzanak Törökországba. A Kurdisztáni Szabadság Sólymai (TAK) nevű szélsőséges szervezet szerint azt a pénzösszeget, amelyet a külföldi turisták Törökországba visznek, a kurd nép elleni támadásokra használják fel.

Tavaly Törökország idegenforgalomból származó bevétele majdnem 15 milliárd euró volt, a turizmus a török gazdaság számára kulcsfontosságú ágazat.

A TAK nem először fenyegetőzött azzal, hogy Törökországban üdülő külföldiekre támad, a mostani fenyegetést azonban a török hatóságok összefüggésbe hozzák azokkal a véres eseményekkel, amelyek a múlt héten zajlottak le az ország délkeleti részén. Fiatal kurd szakadárok csaptak össze rendőrökkel, és a zavargásokban tizenhárman életüket vesztették. A TAK megfenyegette Ankarát, hogy pokollá változtatja az egész országot, ha a hatóságok nem vetnek véget délkeleten a kurdok elleni erőszakcselekményeknek.