Szaúd-Arábia támogatást ígért a Hamásznak

Vágólapra másolva!
Támogatást ígért Szaúd-Arábia a kormányalakításra készülő Hamásznak. A szaúdi külügyminiszter szombaton közölte, hogy politikailag és pénzügyileg továbbra is támogatják a palesztin népet. Ezzel szemben az USA és az EU kilátásba helyezte, hogy leállítja a Palesztin Hatóság számára folyósított segélyeket, ha a Hamász nem mond le az erőszakról.
Vágólapra másolva!

Politikai és pénzügyi támogatást ígért Szaúd-Arábia a kormányalakításra készülő Hamásznak a radikális palesztin szervezet egyik tisztségviselője szerint.

Ezzat er-Risek, a Hamász politikai bizottságának tagja elmondta: a szaúdi külügyminiszter szombaton Rijádban a Hamász küldöttségét fogadva biztosította őket arról, hogy a sivatagi királyság "fenntartja a palesztin nép politikai és pénzügyi támogatása melletti elkötelezettségét". A Hamász-küldöttség háromnapos látogatáson tartózkodik Rijádban.

Risek üdvözölte, hogy a sivatagi királyság a radikális mozgalom támogatását fenntratja a Hamász nemzetközi elszigetelését célzó amerikai törekvések ellenére is.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió a terrorszervezetek közé sorolja a Hamászt, amely felesküdött Izrael elpusztítására, aktivistái pedig számos merényletet követtek el az elmúlt években izraeli célpontok ellen. Washington és Brüsszel kilátásba helyezte, hogy leállítja a Palesztin Hatóság számára folyósított több száz millió dolláros segélyt, ha a Hamász nem mond le az erőszakról, nem ismeri el a zsidó állam jogát a létezésre.