Agyonlőttek egy Karadzicot támogató üzletembert

Vágólapra másolva!
Lelőttek egy üzletembert Szarajevó közelében. Ratomir Spajic a Karadzicot támogató hálózat egyik tagja volt, gyilkosai több lövéssel végeztek vele egy kis kávézóban. A lövöldözésben három másik ember is megsérült.
Vágólapra másolva!

Gyilkosság áldozata lett szombaton a boszniai főváros közelében egy boszniai szerb üzletember. Ratomir Spajic a Radovan Karadzic háborús bűnökkel vádolt, körözött volt boszniai szerb elnököt támogató hálózat tagja volt. A férfivel egy Szarajevóhoz közeli falu, Toplik egyik kávézójában végeztek ismeretlenek több lövéssel. A merényletben három másik vendég is megsebesült.

Spajic 49 éves volt. 2004 óta szerepelt azon a listán, amely a volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket kivizsgáló hágai Nemzetközi Törvényszék vádlottjainak támogatóit sorolja föl. A névsorban szereplők nem léphetnek be az Európai Unióba. A boszniai rendőrség elhárította az azt firtató kérdéseket, hogy van-e összefüggés Spajic megölése és aközött, hogy az üzletember kapcsolatban állt a Karadzicot támogató hálózattal.