Újabb gyanúsított az ékszeres sorozatgyilkosságban

Vágólapra másolva!
Kedden újabb gyanúsítottat fogtak el a brit rendőrök a decemberi ékszeres sorozatgyilkossággal kapcsolatban. Az eddigi vizsgálatok szerint a tettes öt Ipswich környéki prostituálttal végzett december elején. A gyilkos lecsupaszította áldozatait, csak ékszereket hagyott rajtuk.
Vágólapra másolva!

Újabb gyanúsítottat fogott el kedden a brit rendőrség azzal a december eleji gyilkosságsorozattal kapcsolatban, amelyben öt Ipswich környékén dolgozó prostituálttal végeztek. Az újabb gyanúsított egy 48 éves férfi, akit kedden reggel saját lakásán leptek meg a rendőrök - írja a Guardian.

A kedden elfogott férfi az ipswichi piroslámpás negyed szívében élt. A rendőrség azzal gyanúsítja a férfit, hogy mind az öt áldozatot ő ölte meg.

A suffolki rendőrök hétfőn már elfogtak egy gyanúsítottat, aki szintén azért került a nyomozók látókörébe, mert azt feltételezték, hogy ő követte el a gyilkosságokat. Egyelőre ő is őrizetben marad, bár a Guardian szerint ártatlanságát hangoztatja.

A bizarr gyilkosságsorozat december 2-án kezdődött, majd a gyilkos több áldozatot szedett néhány nap alatt. A brit rendőrök éppen abban reménykedtek, hogy a gyorsan egymás után elkövetett gyilkosságok közben hibát követett el a tettes.

A gyilkosságok között két hasonlóság volt. Az áldozatok mind Ipswich környéki fiatal prostituáltak voltak. Ezen kívül megölésük után testüket lecsupaszították, csak az ékszereket hagyták rajtuk. A rendőrök szerint ez volt a gyilkos aláírása.

A rendőrség a nyomozás során komoly segítséget kapott a lakosságtól, több mint tízezer bejelentés érkezett az üggyel kapcsolatban.