Sorozatgyilkos ápolóra gyanakodnak a csehek

Vágólapra másolva!
Egy volt kórházi ápolót gyanúsítanak hét gyilkossággal és tíz gyilkossági kísérlettel Csehországban. A férfi magatehetetlen betegeket ölhetett meg véralvadásgátlóval - bűnösségét elfogása óta beismerte. A rendőrök kizárják az eutanázia lehetőségét, és szerintük a pénz miatt sem történhettek a gyilkosságok.
Vágólapra másolva!

A sorozatgyilkosságot a cseh bűnügyi történet egyik legsúlyosabb esetének tartják. A 30 éves férfi, miután elfogták, beismerte bűnösségét - közölte vasárnap Petr Pribyl, a kelet-csehországi körzeti rendőrkapitányság parancsnoka. Ha bűnősnek találja a bíróság, a volt ápoló életfogytiglant kaphat.

A gyilkosságok mindig magatehetelen betegekkel történtek, idén május és szeptember között. A rendőrök szerint biztos, hogy előre megfontolt szándékkal ölte meg a gyilkos a betegeket a Prágától 100 kilométernyire délkeletre fekvő Havlíckuv Brod település kórházában.

A sorozatgyilkos áldozatai mind olyan betegek voltak, akik súlyos baleset vagy nagy műtét után öntudatlanul feküdtek kórházi ágyukon. A tettes nagy dózisban véralvadásgátlót adott be nekik injekcióban, amivel súlyos vérzéseket okozott.

A bűntettsorozat indítéka egyelőre ismeretlen - mondta a cseh rendőrparancsnok. Egy nyomozó névtelenül úgy nyilatkozott újságíróknak, hogy valószínűleg kizárható az eutanázia és a nyereségvágy.