Magyarok gondozták a rekorder marihuánaültetvényt

Vágólapra másolva!
Két ipari csarnokban ötvenezer tő marihuánát termesztettek azok a magyar és osztrák bűnözők, akiket Szlovákiában fogott el a rendőrség. A nyitrai telepen hetente másfél mázsa kábítószert termelő kertészek akár 20 évet is kaphatnak.
Vágólapra másolva!

Európa legnagyobb marihuánaültetvényét számolták fel a szlovák rendőrök a szlovákiai Nyitrán a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság információi alapján - tudta meg az MTI Kocsis Tündétől, a megyei rendőr főkapitányság sajtóreferensétől.

Az alezredes elmondta: a főkapitányság felderítő osztálya egy nyomozati munka során jutott olyan információk birtokába, amely oda vezetett, hogy a szlovák rendőrök kedden a nyitrai ipari park két csarnokában több mint ötezer tövet számláló marihuánaültetvényt számoltak fel. A termesztés több ezer négyzetméteren, speciálisan erre a célra átalakított hangárokban folyt.

A rendőri akcióban elfogtak öt 20-30 év közötti magyar, mosonmagyaróvári illetőségű állampolgárt, valamint két osztrákot, akik az indiai kenderültetvény gondozását végezték. Sikerült az értelmi szerzőt, egy szintén osztrák állampolgárt is elfogni, akit egyébként hasonló bűncselekmények miatt 2004 óta körözött az Interpol.

Kocsis Tünde elmondta, a telep hetente mintegy fél mázsa marihuána előállítására volt képes. Az ültetvény gondozása, a szállítás és értékesítés szervezett keretek között folyt, így az elfogott személyek a bűnszervezetben betöltött szerepüktől függően akár 15-20 év börtönbüntetésre is számíthatnak.