Nem ér rá vezekelni? Béreljen zarándokot!

Vágólapra másolva!
Nincs ideje elzarándokolni Fatimába, Szűz Mária oltárához, de úgy érzi, itt lenne a vezeklés, a megtisztulás ideje? Esetleg csak lusta útra kelni? Semmi gond, félmillió forintért mindent megold a bérzarándok.
Vágólapra másolva!

Különös vállalkozásba kezdett Carlos Gil portugál programozó. A férfi önmagát áruba bocsátva mások helyett megy el zarándoklatokra - írja a Guardian.

A férfi évente kétszer keresi fel Szűz Mária Fatimában álló oltárát, Portugália középső részén. Az utakat olyan emberek finanszírozzák, akik túl gyengék, betegek a zarándoklathoz, esetleg nem érnek rá vagy egyszerűen csak lusták, de szeretnének vezekelni, megtisztulni a szentség előtt.

A brit lap szerint a bérzarándoklatnak több száz éves hagyománya van. Gil egy egész hetet igénybe vevő zarándoklatért félmillió forintnak megfelelő eurót kér. Ennyi pénzért elgyalogol a Liszabontól 100 kilométerre fekvő Fatimáig, illetve újabb egy hét alatt hazatér.

Gil azt állítja, nem nyerészkedik a zarándoklaton, a pénz költségeinek fedezését szolgálja. Útja során ráadásul mindenfelé pecséteket gyűjt, hogy igazolhassa, valóban gyalog tette meg az utat.