Elraboltak két olaszt a Gázai övezetben

Vágólapra másolva!
Elraboltak kedd délután két olasz segélymunkást a Gázai övezetben, a két férfi helyi idő szerint röviddel éjfél után visszanyerte szabadságát.
Vágólapra másolva!

A túszok, akiket a Gázai övezet középső részén, Deir el-Balahban ejtettek foglyul, a Nemzetközi Vöröskereszt munkatársai. Az olasz külügyminisztérium tájékoztatása szerint egyikük Gianmarco Onorato, az iroda 58 éves vezetője, társa egy 36 éves pszichológus, bizonyos Claudio Moroni. A szervezet helyi irodája az emberrablás után közölte, a történtek miatt felfüggeszti tevékenységét a Gázai övezetben, mert félti munkatársai biztonságát.

Hírek szerint a két férfi egy palesztin taxin utazott, amikor Hán Júnisz térségében egy gépkocsi állta útjukat. A két olaszt fegyveresek kirángatták a taxiból, egy másik autóba tuszkolták, és ismeretlen helyre hajtottak velük. A két segélymunkás előzőleg a Nemzetközi Vörös Félhold egyik helyi irodájában tett látogatását.

Az elmúlt hónapokban a Gázai övezetben - ahol a hatóságok nem tudják fenntartani a közbiztonságot - számos külföldit ejtettek túszul, főként újságírókat és humanitárius szervezetek dolgozóit. A túszokat rendszerint röviddel elrablásuk után szabadon engedik.

Legutóbb olasz állampolgárt Lorenzo Cremonesinek, a Corriere della Sera című milánói lap közel-keleti tudósítójának a személyében szeptember elején raboltak el Gázában, de néhány óra elteltével a túsz épségben kiszabadult fogságából.