Már a levegőben meghalt a magyar bázisugró

Vágólapra másolva!
A vizsgálat lezárultával tragikus sportbalesetnek minősítette a svájci rendőrség a magyar bázisugró halálát. A fiatalember egy kiálló sziklapárkánynak ütközhetett ugrás közben. A földre kinyílt ernyővel, de már élettelenül zuhant.
Vágólapra másolva!

A rendőrségi vizsgálat lezárultával "tragikus sportbalesetnek" minősítették a svájci hatóságok a békéscsabai bázisugró Alpokban történt halálát - közölte vasárnap Csabánci Horváth Iván, a berni nagykövetség konzulja. A diplomata elmondta, hogy a szombaton szerencsétlenül járt fiatalember utolsónak ugrott a hármas csoportból, így társai nem láthatták, mi történik felettük.

Valószínűsíthető, hogy a férfi az előzetes terveknek megfelelően hátraszaltóval rugaszkodott el a sziklától. Még nem távolodott el eléggé a faltól, amikor egy kiálló sziklapárkánynak ütközhetett. Ennek oka lehet az ernyő késedelmes nyitódása, de az is, hogy nem volt elég a lendülete, vagy nyitódás közben széllökés érte - magyarázta Csabánci.

A bázisugró végül is kinyílt ernyővel zuhant a földre társai közelében, de már élettelenül. A halálát okozó zúzódásokat az ugrás közben szenvedte el. A konzuli szolgálat értesítette a hozzátartozókat. Magyar részről kapcsolatban állnak a rendőrséggel és a helyi temetkezési vállalattal, hogy a család döntését követően azonnal intézkedni tudjanak a sportoló holttestének hazaszállításáról.